28.01.15

Запірна Арматура та фільтр

Засувка, вентиль, кульовий кран

Клинова засувка розповсюдженна в газових мережах мережах, також вони володіють малим гідравлічним опором. Недостатком такої запірної арматури є великі габаритні розміри, довгий час відкривання та закривання та швидке виходження з ладу при інтенсивному використанні ( Ущільнення зношується).

Засувка типу "Батерфляй" виконується у між-фланцевому виконанні. Широко застосовується в теплопостачанню на діаметрах більших за Ду 50. В порівнянні з клиновими мають швидшу швидкість відкривання, закривання.

Вентиль нагадує чимось клинову засувку, також широко використовувався в системах опалення.




Кран кульовий самий популярний вид запірної арматури на малих діаметрах та широко використовується на теплових мережах малих та великих діаметрів.





При використанні запірної арматури більшої або рівної Ду125 потрібно передбачати редуктори (приводи ручні) для відкриття та закриття запірної арматури. А при Ду≥500 потрібно передбачити електропривод.



Фільтр сітковий

Фільтр використовується для захисту основного обладнання від пошкодження великими частинками грязі (шламу). При встановленні фільтра потрібно його розміщувати так щоб шлам осідав до низу фільтра та в майбутньому міг бути звітам вилучений. По обидві сторони фільтру бажано встановлювати манометри, для визначення степені забитості фільтра і подальшої його прочистки.

АвторАндрій

Немає коментарів: