06.01.15

Чому система працює

Чому і яка краща?

Є два способи заставити воду циркулювати в системі:
  • За допомогою насоса;
  • Гравітаційна система за рахунок різниці температур.



З насосом
Система з насосом що заставляє воду циркулювати по системі, передаючи тепло від спаленого палива до радіаторів, є досить проста в розрахунку та зрозумілий принцип роботи. За ціною монтажу виграє система з насосом адже тут діаметри труб на порядок нижчі а отже і арматура буде дешевша.





Гравітаційна
Гравітаційна система є трохи складнішою, адже для руху теплоносія треба мінімізувати опір. Це роблять за рахунок збільшення діаметрів трубопроводу. Плюсом цієї системи є незалежність від електроенергії.







А тепер про норми в нашій державі.
Всі системи опалення мають мати погодозалежне регулювання, а воно досягається тільки в парі з циркуляційним насосом і трьохходовим краном, що автоматично відносить гравітаційну систему опалення в історію.

Комбінована
Проте при будівництві власних будинків за вами залишається вибір яка система буде працювати. При гравітаційній системі можна паралельно до основної подаючої вітки  підключити насосне обладнання із регулюючою арматурою і тим самим забезпечити себе погодозалежним регулюванням(що зекономить гроші) та циркуляцією теплоносія при відсутності електроенергії.





АвторАндрій

Немає коментарів: