26.01.15

Запобіжний клапан

Запобіжний клапан

Запобіжний клапан необхідний для захисту дорогого обладнання від надлишкового тиску.
Запобіжний клапан спрацьовує тоді коли тиск піднімається вище ніж на запобіжному виставлена. Тим самим запобігає перевищенні тиску в середині котла або баку. Зазвичай їх влаштовують на джерелах тепла.
Є безліч нюансів із застосування цих пристроїв, при використанні в котлах потужністю більше ніж 300 кВт, потрібно влаштовувати мінімум 2 запобіжні клапани. На простих бойлерах хватає і одного запобіжнього клапана. Також при використанні запобіжних клапанів потрібно враховувати відвід гарячої води (теплоносія) що викидується із системи, для цього передбачають трубопровід який має в два рази більше січення від розрахункового січення скидного клапану. Запобіжний клапан потрібно розміщувати зразу коло виходу із пристрою який цей клапан захищає від надлишкового тиску, не дозволяється між обладнанням і запобіжним клапаном ставити запірну арматуру.

Як працює?

Працює запобіжний клапан за рахунок пружини що регулюється і не дає відкритися клапану доки тиск на вході в клапані не перевищить тиск з яким пружина давить. За рахунок регулювання цієї пружини можна налаштувати тиск при якому буде спрацьовувати клапан.

Розрахувати



Немає коментарів: